Files op A6 richting Amsterdam fors toegenomen

ALMERE • Ma 28 december 2015 | 13:24 • Maandag 28 december 2015 | 13:24
Automobilisten op de A6 richting knooppunt Muiderberg hebben dit jaar veel langer in de file gestaan dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB.

De zogeheten filezwaarte, die berekend wordt door de lengte van de file te vermenigvuldigen met de duur van de vertraging, is op de A6 van Almere naar Muiderberg toegenomen met 75 procent ten opzichte van 2014. Dat is een opmerkelijke stijging volgens de ANWB.

Volgens een woordvoerder zijn wegwerkzaamheden een mogelijke verklaring voor de langere files. Ook het aantrekken van de economie zorgt voor meer auto's en vrachtwagens en dus voor meer drukte op de weg.

Ondanks de grote stijging staat de A6 niet in de landelijke file top 10 van de ANWB. Dat komt doordat de filezwaarte op de snelweg vooral in de ochtendspits is toegenomen. In de avondspits staan automobilisten veel minder lang stil dan bij andere grote verkeersknelpunten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel