Kantinemanager FC Almere terecht op non-actief

ALMERE • Ma 28 december 2015 | 17:28 • Maandag 28 december 2015 | 17:28
FC Almere hoeft een voormalige kantinemanager niet terug in dienst te nemen. Dat heeft de rechtbank in Almere besloten. De kantinemanager spande twee weken geleden een kort geding aan tegen de Almeerse voetbalclub. Hij eiste zijn baan weer terug nadat hij door de club op non-actief was gesteld.

Volgens het bestuur van FC Almere had de man onzorgvuldig gehandeld door een kluis niet goed af te sluiten. Hij heeft wel een sleutel gebruikt, maar niet de bijbehorende veiligheidscode geactiveerd. De man is daarna een training gaan geven. Vervolgens heeft iemand de kluis opengemaakt en is er 2000 euro verdwenen. Het is niet bekend wie het geld heeft meegenomen.

De rechtbank bepaalde dat de voormalige kantinemanager zijn verantwoordelijkheid niet heeft genomen en daarom verwijtbaar heeft gehandeld. De man krijgt nog wel een deel van zijn salaris betaald. De club had zijn loon hangende de rechtszaak ingehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel