Twintigers keren provincie de rug toe

Flevoland 29 december 2015
Twintigers keren provincie de rug toe
Steeds meer twintigers keren Flevoland de rug toe. Er vertrekken meer 18- tot 30-jarigen uit de provincie dan zich er vestigen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS over de bevolkingsgroei in Flevoland de afgelopen decennia. Het onderzoek is gehouden, omdat de provincie op 1 januari 30 jaar bestaat.

De bevolkingsopbouw van Flevoland gaat steeds meer op die van de andere provincies lijken. Er wonen nog altijd meer kinderen en minder ouderen, maar de verschillen met andere provincies zijn volgens het CBS kleiner geworden.

De bevolking groeit nog steeds, omdat er meer Flevolanders worden geboren dan er sterven. Ook immigratie speelt een bescheiden rol. De eerste decennia groeide Flevoland vooral doordat grote groepen mensen verhuisden naar het nieuwe land. Die immigratie nam begin deze eeuw fors af.

In 30 jaar tijd is de bevolking meer dan verdubbeld. Op 1 januari 1986 woonden er 177.000 mensen in Flevoland. Volgens het CBS zijn dat er op 1 januari 404.000. Het CBS verwacht dat in 2040 zo'n 525.000 mensen in de provincie wonen, ruim 30 procent meer dan nu.

Grafiek bevolkingsontwikkeling: (klik hier voor mobiele versie)

© omroep flevolandsitemap | disclaimer