CBS: Hoogopgeleide jongeren vertrekken naar grote stad

FLEVOLAND • Di 29 december 2015 | 13:30 • Dinsdag 29 december 2015 | 13:30
Het zijn vooral hoogopgeleide jonge mensen die Flevoland verlaten om verder te studeren of een baan te zoeken in steden als Amsterdam. Het gaat dan vaak om de kinderen van mensen die hier in de jaren negentig zijn komen wonen. Dat zegt demograaf Jan Latten van het CBS. Uit CBS-onderzoek blijkt dat steeds meer twintigers Flevoland de rug toekeren. Ook komen minder dertigers in onze provincie wonen.

Zij hebben een voorkeur voor de voorzieningen van de grote stad, onder meer op het gebied van uitgaan. Amsterdam groeit volgens het CBS met 1000 inwoners per maand, Flevoland nog maar met 2000 per jaar. Tien jaar geleden was dat nog andersom.

Een voordeel van minder twintigers en dertigers is volgens Latten, dat Flevoland een normalere bevolkingsopbouw krijgt. Het gevolg is dat er meer voorzieningen komen voor ouderen. In de begintijd van Flevoland waren er vooral veel basisscholen nodig.

Grafiek bevolkingsontwikkeling: (klik hier voor mobiele versie)




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel