Failliete vestigingen Kinderworld definitief dicht

Flevoland 29 december 2015
Failliete vestigingen Kinderworld gaan definitief dicht
De vestigingen van kinderopvang Kinderworld in Dronten en Emmeloord gaan na 31 december definitief dicht. Dat bevestigt curator Bas van Dijen. Hij zegt dat er geen hoop meer is op een doorstart en heeft dat dinsdag in een brief laten weten aan het personeel en de ouders van kinderen.

De twee vestigingen werden vorige week door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. De twee dochterondernemingen zijn onderdeel van de holding Kinderworld Almere. De eigenaar is tot nu toe onbereikbaar voor commentaar.

Van Dijen heeft de afgelopen dagen geprobeerd een doorstart mogelijk te maken. Maar de laatste geïnteresseerde partijen haakten dinsdag af. Als oorzaak van het mislukken van een doorstart noemt de curator de onrust en het feit dat er de laatste dagen veel opzeggingen binnen kwamen.

Wat er met het personeel gaat gebeuren in het nieuwe jaar is nog niet duidelijk. Het salaris dat ze nog tegoed hebben wordt volgens de curator door het UWV overgenomen. Veel ouders hebben hun kinderen inmiddels bij andere opvangplekken ingeschreven.© omroep flevolandsitemap | disclaimer