Zeventien ontslagen door sluiting Kinderworld

FLEVOLAND • Di 29 december 2015 | 21:01 • Dinsdag 29 december 2015 | 21:01
Door de sluiting van de opvang Kinderworld Dronten en Emmeloord verliezen zeventien leidsters hun baan. Dat bevestigen directeur Wolter Heule van Kinderworld en curator Bas van Dijen. De curator heeft het ontslag inmiddels aangemeld bij het UWV.

Volgens Heule zijn de vestigingen in Dronten en Emmeloord failliet gegaan, omdat er steeds minder kinderen kwamen. Heule schrijft dat toe aan bezuinigingen van het Rijk op de toelage voor kinderopvang, waardoor ouders de opvang niet meer konden betalen. Ook is er in de twee gemeenten sprake van krimp.

De ABN Amro Bank, belastingdienst en verhuurders van de panden zijn volgens de curator schuldeisers. Hoe hoog hun vordering is kan hij nog niet zeggen.

De vestigingen van Kinderworld in Almere zijn volgens Wolter Heule niet in gevaar. Door de komst van meer kindcentra breidt Kinderworld de opvang vanaf februari uit. Heule hoopt dat ontslagen leidsters hier aan het werk kunnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel