Geliquideerde man Kerkdriel eerder beschoten in Poort

ALMERE • Vr 1 januari 2016 | 22:37 • Vrijdag 1 januari 2016 | 22:37
De man die oudejaarsavond geliquideerd werd in het Gelderse Kerkdriel, blijkt eerder een liquidatiepoging in Almere te hebben overleefd. Dat meldt Het Parool. Het slachtoffer zou een 27-jarige man uit Weesp zijn en een prominente speler in de Amsterdamse onderwereld. 

De auto waar de man in zat werd donderdagavond beschoten op een parkeerterrein van een camping. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis, twee andere inzittenden overleefden de aanslag.

Op 1 november 2014 werd een auto beschoten op de Poortdreef in Almere. Even daarvoor was een bom onder de wagen ontploft. Eén inzittende raakte zwaar gewond, de andere kwam met de schrik vrij. Voor zover bekend is deze liquidatiepoging nooit opgelost door de politie.

Op de sociale media werd eerder vrijdag al het verband gelegd tussen de liquidatie in Kerkdriel en de poging in 2014 in Almere. De politie wil dat niet bevestigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel