Stadswerf, Vlashof en Kamp slechtste wijken van provincie

Flevoland 3 januari 2016
De Stadswerf in Almere Haven en de Vlashof in Nagele zijn de slechtste buurten in Flevoland om te wonen. Dat blijkt uit de Leefbaarometer, een tweejaarlijks onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De buurten scoren vooral slecht op het gebied van veiligheid en de samenstelling van de bevolking. Ook de Kamp in Lelystad staat in de top drie van slechte wijken.

In de Leefbaarometer worden gebieden met elkaar vergeleken aan de hand van vijf pijlers, die op hun beurt weer opgebouwd zijn uit honderd andere indicatoren. Naast veiligheid spelen onder meer de fysieke omgeving en de voorzieningen een rol.

Op basis van deze cijfers ziet het ministerie Ludenbos in Almere Overgooi als één van de beste gebieden in Flevoland om te wonen. Ook de Troffel in Dronten scoort goed.

Klik hier om op te zoeken hoe jouw buurt het doet. Tips daarbij:

- De kleur van een gebied laat zien hoe "leefbaar" het gebied is. Donkerrood is de slechtste score, donkergroen de beste.

- Rechts op de kaart staat een plus waarmee je in kan zoomen.

- Als je inzoomt verandert automatisch de grootte van de gebieden. Zo zal in het begin Almere als één vlak te zien zijn, worden het daarna stadsdelen, wie nog verder inzoomt krijgt de scores per wijk te zien en ten slotte in blokken van ongeveer 100 bij 100 meter.

- Eenmaal aangekomen bij het gebied waarvan je de score wilt weten, kun je dit aanklikken. Er verschijnt nu een scherm waarbij het gebied op verschillende vlakken wordt vergeleken met het Nederlands gemiddelde.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer