Verwarming stuk, scholieren naar huis

Flevoland 4 januari 2016
Verwarming stuk, leerlingen Almere College naar huis
Vanwege een storing aan de verwarming heeft het Almere College in Dronten maandag zo'n 1.100 leerlingen naar huis gestuurd. Volgens de rector was de verwarming van het schoolgebouw aan de Educalaan na de vakantie niet goed opgestart en lukte het maandag niet meer om de lokalen alsnog voldoende warm te krijgen.

Aan het eind van de ochtend waren veel lokalen niet warmer dan 11 graden. Daarop besloot de schoolleiding de leerlingen de rest van de dag vrij te geven. De meeste van hen hadden nog zo'n drie lessen te gaan. Volgens de rector is er inmiddels een monteur met de verwarming bezig. Dinsdag kunnen de kinderen weer naar school.

Ook op basisschool De Zevensprong in Emmeloord bleek de verwarming maandagochtend niet goed te werken. In de helft van het schoolgebouw bleef de temperatuur daardoor steken op zo'n acht graden. Volgens de school zijn zo'n 200 kinderen noodgedwongen naar huis gestuurd. Volgens een medewerker zijn de lessen in de andere vleugel van het pand wel gewoon doorgegaan en is de verwarming inmiddels gerepareerd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer