Verbeek: 'Urk doet te weinig voor vluchtelingen'

FLEVOLAND • Ma 4 januari 2016 | 21:17 • Maandag 4 januari 2016 | 21:17
De gemeente Urk doet te weinig voor de opvang van asielzoekers. Dat zegt de commissaris van de koning Leen Verbeek. Urk huisvest jaarlijks zo'n 40 tot 50 statushouders maar het dorp heeft geen asielzoekerscentrum of noodopvang.

Verbeek zei maandag in zijn nieuwjaarsspeech dat Flevoland open staat voor de opvang van vluchtelingen. Vijf van de zes gemeenten leveren volgens hem substantiële opvang. Voor de camera van Omroep Flevoland wilde hij het niet herhalen, maar buiten de camera om laat hij tot twee maal toe weten dat Urk volgens hem te weinig doet.

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk wil niet op het verwijt van de commissaris van de koning ingaan. Wel liet Van Maaren maandagavond in zijn eigen nieuwjaarsspeech weten dat Urk bereid is om een kleinschalige opvang voor asielzoekers te realiseren. Hij heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers het aanbod gedaan 50 asielzoekers op te vangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel