Filmpje met mysterieus geluid is online een hit

Almere 12 januari 2016
Video met vreemd geluid is een internethit
Een video met daarop een mysterieus, diep, trompetachtig geluid, dat hoorbaar was in de wijk Noorderplassen in Almere, is al een paar dagen een hit op internet. De Almeerder die het filmpje op Facebook plaatste, is erg verbaasd over de enorme stroom aandacht die hij sindsdien krijgt.

De man, met de nickname Jeff Afca, merkte het onheilspellende fenomeen op doordat zijn honden aansloegen. Hij greep zijn telefoon, nam het geluid op en zette het fragment op Facebook. Dat is nu al bijna 150.000 keer bekeken.

Sindsdien wordt hij overspoeld door honderden vriendschapsverzoeken en willen allerlei media hem spreken. "Ik ben inmiddels gestopt met reageren omdat ik per minuut wel een nieuw bericht krijg. Mijn telefoon staat voorlopig op stil." Hij vindt het wel leuk dat zijn video zo populair is.

Verklaringen voor het verschijnsel zijn inmiddels in overvloed aangedragen. Het geluid zou bovendien op meerdere plekken in Nederland en zelfs wereldwijd zo nu en dan te horen zijn.

De theorieën lopen uiteen van radiogolven van de aarde tot toegenomen activiteit van de zon. Op internet zijn al jaren vele vergelijkbare filmpjes te vinden. De Almeerder krijgt in elk geval nog steeds kippenvel als hij het hoort: "Ik weet niet wat het is, maar ik geloof niet in ufo's en zo, dus ik blijf nuchter."


© omroep flevolandsitemap | disclaimer