Praktische vragen buurtbewoners over azc

ALMERE • Di 12 januari 2016 | 22:25 • Dinsdag 12 januari 2016 | 22:25
Buurtbewoners van het azc Almere hebben vooral praktische vragen over de aanstaande uitbreiding van het asielzoekerscentrum. Dat bleek tijdens een informatief gesprek dat zo'n 10 omwonenden hadden met wethouder Froukje de Jonge en een vertegenwoordiger van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers.

De bewoners wilden onder meer weten of er dagbesteding komt voor de asielzoekers en waarom er ineens zoveel mensen moeten komen. Ook werd geïnformeerd of het fietspad tussen de tijdelijke uitbreiding en de bestaande locatie openbaar blijft en hoe de bouw gaat verlopen.

Alle vragen zijn volgens De Jonge direct beantwoord. Zij vindt dat Almeerders 'positief kritisch' staan tegenover de komst van vluchtelingen en asielzoekers.

De wethouder herkent zich niet in de kritiek van de PVV en Fractie Eekhuis, die vinden dat er een openbare informatieavond moet komen omdat de uitbreiding 'alle inwoners van de stad' aangaat. De partijen hebben daarover inmiddels ook schriftelijke vragen gesteld. De Jonge: "We hebben ruimhartig mensen uitgenodigd, dus ik vind niet dat het een besloten bijeenkomst was. Om een fatsoenlijk gesprek te kunnen voeren, wilden we alleen weten wie er zou komen."

Voor de bijeenkomst zijn uitnodigingen verstuurd naar in totaal 3400 omwonenden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel