Gemeente voelt niets voor controle veiligheid windpark

NOORDOOSTPOLDER • Di 12 januari 2016 | 22:43 • Dinsdag 12 januari 2016 | 22:43
De gemeente Noordoostpolder vindt het niet nodig om zelf te controleren of het windpark van Agrowind aan de Noorder- en Westermeerdijk aan alle eisen voldoet. Dat is geregeld in de door de gemeente verleende vergunning. De eigenaar van de windmolens is zelf verantwoordelijk voor het naleven daarvan.

In het windpark is momenteel een onderzoek bezig naar de veiligheid van de 26 molens. Dit was nodig omdat eind november een stuk van een rotorblad afscheurde en op de grond terechtkwam. Elf molens vertonen scheurtjes of andere afwijkingen. Het is niet uitgesloten dat ook deze molens een veiligheidsrisico vormen.

Volgens wethouder Wiemer Haagsma zijn er momenteel vier bedrijven bezig met onderzoek naar het windpark. Het heeft volgens hem weinig zin als de gemeente zich daar ook nog eens op werpt. Bovendien denkt hij dat fabrikant Enercon en eigenaar Agrowind zelf ook alle belang hebben bij een veilig en goed functionerend windpark.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel