Wat te doen tegen Blue Monday?

Flevoland 14 januari 2016
Het is deze maandag de meest deprimerende dag van het jaar, ook wel bekend als Blue Monday. Dit fenomeen is ooit bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Waarom voelen we ons in deze tijd depressief? Dit komt onder meer door het weer, vakanties die heel ver weg lijken en mislukte goede voornemens. Oud-huisarts Herman Linzel uit Almere Stad grijpt Blue Monday graag aan om aandacht te vragen voor het verschijnsel depressiviteit. Beluister het interview!

Omroep Flevoland zet een aantal tips op een rij om op Blue Monday wél vrolijk te zijn!

- Het is schitterend weer! Ga naar buiten met je camera/telefoon en maak een mooie wandeling. Zo kun je in Almere nog steeds de winterse wollen wanten wandeling lopen. Dit is een speurtocht waar met wanten een route is uitgezet in het Vroege Vogelbos in Almere.

- Zijn je goede voornemens jammerlijk mislukt? De sportschool nooit van binnen gezien en ook je dieet is naar de knoppen? Waarom begin je niet gewoon opnieuw? Blue Monday kan een uitgelezen kans zijn om je goede voornemens weer op te pakken. Dus probeer opnieuw te stoppen met roken, werk aan je conditie of laat dat taartje staan.

- Kijk alvast naar leuke vakanties! Een van de redenen dat Blue Monday zo deprimerend is, komt door het feit dat de vakanties nog zo ver weg lijken. Waarom niet alvast wegdromen bij mooie zomervakanties en naar mooie reizen kijken? Wellicht vrolijken de mooie locaties waar je naar toe kunt en de dagdromen over prachtige zonsondergangen je op!

- Negeer het volkomen. Wat kan jou het schelen dat ooit iemand is die heeft bedacht dat het vandaag Blue Monday is? Doe gewoon alsof het een maandag is als alle anderen en ga de nieuwe week vol frisse moed tegemoet!
© omroep flevolandsitemap | disclaimer