PVV wil opheldering over aanrandingen door asielzoekers

Almere 15 januari 2016
Herbergsteeg
De PVV in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een artikel in NRC Next. Deze krant schrijft vrijdagochtend dat bewoners van het azc in Almere vorig jaar september niet twee maar vier meisjes zouden hebben aangerand. De krant baseert zich op gesprekken met ouders.

De PVV wil van burgemeester en wethouders weten wat er klopt van het artikel. Ook vraagt de partij opnieuw aan het college of het klopt dat de politie slachtoffers van aanranding soms afraadt om aangifte te doen. Het college antwoordde eerder op die vraag dat slachtoffers altijd aangifte kunnen doen.

Politieke Partij VNL heeft inmiddels Kamervragen gesteld naar aanleiding van het artikel in NRC Next. De partij van Joram van Klaveren en Louis Bontes wil van de minister van Veiligheid en Justitie ook landelijke cijfers over het aantal aanrandingen door asielzoekers.

In de zaak waarbij de slachtoffers wel aangifte hebben gedaan, worden vier bewoners van het azc Almere verdacht. De mannen zouden twee vrouwen van 18 en 20 jaar in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 september in de Herbergsteeg hebben aangerand. De rechtbank bevestigt dat in deze zaak twee mannen van 18 en 20 jaar op 9 februari voor de rechter in Lelystad moeten verschijnen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer