OM: Vier vrouwen slachtoffer aanranding

Almere 15 januari 2016
OM vervolgt twee mannen
Vier vrouwen zijn volgens het Openbaar Ministerie het slachtoffer van aanranding door bewoners van het azc, eind september in Almere. Twee vrouwen zagen ervan af om aangifte te doen. De officier van justitie heeft besloten om in die twee zaken geen vervolging in te stellen en daarmee de wens van de slachtoffers te respecteren.

Twee vrouwen deden wel aangifte. In deze twee zaken ziet de officier van justitie op basis van het onderzoek door de politie voldoende bewijs tegen twee van de vier mannen. Die worden vervolgd voor aanranding. Dit tweetal, van 18 en 20 jaar, staat op 9 februari voor de rechter in Lelystad.

Vervolging zonder aangifte
Het Openbaar Ministerie stelt dat het mogelijk is om zedenfeiten waarvan geen aangifte is gedaan, wel te vervolgen als er voldoende bewijs is. Als het bij de aanranding gaat om betasten boven de kleding, is het gebruikelijk om af te zien van vervolging als het slachtoffer geen aangifte wil doen.

Geen aangifte na gesprek
Politie en het OM benadrukken dat het slachtoffers altijd vrij staat om aangifte te doen. Eén van de slachtoffers dat afzag van aangifte is een 17-jarig meisje. Zij is samen met haar moeder op het politiebureau geweest voor een gesprek, waarin de mogelijkheden zijn besproken. Zij besloten geen verklaring af te leggen of aangifte te doen. Ook het andere slachtoffer zag zelf af van een aangifte.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer