Nog geen oplossing voor spoedeisende hulp NOP en Urk

Flevoland 19 januari 2016
Nog geen oplossing voor spoedeisende hulp NOP en Urk
Het is het Antonius Ziekenhuis, de MC Groep en zorgverzekeraars nog niet gelukt om een oplossing te vinden voor de spoedeisende medische hulp in Noordoostpolder en Urk 's nachts. Dit betekent dat inwoners tussen elf uur 's avond en half acht 's ochtends voor bijvoorbeeld een röntgenfoto of gipsverband naar Sneek, Lelystad of Zwolle moeten.

De spoedpost in Emmeloord werd de afgelopen jaren gerund door het Antonius Ziekenhuis. Omdat Noordoostpolder een landelijk gebied is, droeg het Rijk een deel van de kosten. Maar die bijdrage wordt sinds vorig jaar geleidelijk afgebouwd. Op 1 januari had er een oplossing moeten zijn, maar die is ondanks verschillende gesprekken nog niet gevonden. Het Antonius Ziekenhuis heeft geen geld om de voorziening op eigen kracht in stand te houden.

Huisartsen in het gebied roepen de beide ziekenhuizen op snel met een oplossing te komen. Patiënten die acuut hulp nodig hebben, lopen nu de kans om voor een dichte deur te staan. De artsen die werken op de huisartsenpost zijn soms afwezig, omdat ze visites rijden. Patiënten wordt daarom aangeraden eerst te bellen, zodat ze zeker weten dat ze terecht kunnen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer