Commissariaat vd Media buigt zich over licentie

Almere 21 januari 2016
Het Commissariaat voor de Media buigt zich de komende weken over de toekenning van de lokale omroep licentie in Almere aan Media036. De afgewezen kandidaat, de Almeerse Omroep Stichting, heeft bezwaar gemaakt.

Tijdens een hoorzitting wilde het commissariaat donderdagochtend van de gemeente weten of er wel goed gekeken was naar de vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in het bestuur van Media036. Dat is een verplichting in de mediawet en moet bij toewijzen worden gecontroleerd. De omroep koos voor bestuursleden op persoonlijke titel die in contact staan met een bepaalde groepering en niet voor de gebruikelijke vorm van vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

Verder kaartte AOS aan dat de keuze door de gemeenteraad vooral was ingegeven door het feit dat Media036, 47.000 euro subsidie vroeg en AOS meer dan het dubbele claimde. Media036 verklaarde niet meer subsidie nodig te hebben dan die kleine 50.000 euro. Berichten in de media dat Media036 alsnog een beroep zou willen doen op meer subsidie zijn onjuist opgetekend, meldde voorzitter Willem Miermans van Media036 aan het Commissariaat voor de Media.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer