"Weerwind moet bijeenkomst met predikers verbieden"

Almere 26 januari 2016
"Weerwind moet bijeenkomst met predikers verbieden"
Burgemeester Franc Weerwind moet de geplande bijeenkomst in Almere met islamitische sprekers verbieden als hij daarvoor een mogelijkheid ziet. Dat zegt arabist Jan Jaap de Ruiter die verbonden is aan de Universiteit van Tilburg.

Volgens De Ruiter vormt de boodschap die verspreid wordt op dit soort bijeenkomsten een groot potentieel gevaar en zet het vooral jongeren aan tot haat en extremisme. De Utrechtse stichting Dawah Groep wil zondag een bijeenkomst houden in TMG Partycentrum in Almere Buiten met als gastsprekers de Britse islamgeleerde Haitham al-Haddad en Ahmad Salam. Beide imams zijn salafisten die hun toehoorders oproepen afstand te nemen van de democratische rechtsstaat en de sharia als enige leidraad te nemen.

De Almeerse gemeenteraad heeft vorig jaar unaniem uitgesproken dat de burgemeester bijeenkomsten met onverdraagzame, salafistische predikers in de stad moet voorkomen. Volgens De Ruiter heeft Weerwind verschillende juridische middelen om dit te doen. Uiteindelijk kan een rechter dan beslissen of de bijeenkomst terecht is verboden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer