Burgemeester had meer overleg willen voeren over noodbevel

Luttelgeest 30 januari 2016
Aucke van der Werff
Als burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder van tevoren had geweten dat het noodbevel tot zoveel commotie zou leiden, had hij er graag wat meer ruggespraak over gehouden. Dat zei hij vrijdag in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

De burgemeester kondigde donderdagavond een noodbevel af in een straal van 5 kilometer rondom Luttelgeest. In de Orchideeënhoeve werden omwonenden op de hoogte gebracht over het plan voor een tweede azc bij het dorp. Het noodbevel moest pers weren bij de informatiebijeenkomst.

Dorpsvoorzitter Richard Westveer van Luttelgeest vindt dat die bijeenkomst goed is verlopen. Volgens hem was er wel wat discussie maar was het een open gesprek en kon iedereen zijn zegje doen. Hij vindt het een goed besluit dat de nieuwe locatie inmiddels van de baan is.

Tijdens de avond werd duidelijk dat omwonenden van het azc afgelopen jaren toch wel last hebben gehad van drukte en geluidsoverlast. Mogelijk meer dan de politie in de gaten heeft gehad. Een omwonende die ook bij de bijeenkomst was, vertelde dat hij zijn dochters al twee keer ergens heeft moeten oppikken omdat ze achterna werden gezeten en dat zijn fiets een keer is gestolen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer