Staking voorbij, vissorteerders weer aan het werk

URK • Ma 1 februari 2016 | 13:13 • Maandag 1 februari 2016 | 13:13
De staking van vissorteerders op Urk is voorbij, ze gaan weer aan het werk. Overleg met de directie van de visafslag heeft opgeleverd dat ze een alternatief voorstel mogen doen voor hun toekomst. Dat zegt Jan Rein de Wit namens de vissorteerders.

Zo'n 90 sorteerders gingen in de nacht van zondag op maandag in staking vanwege een langslepend conflict met de directie. Die heeft hun vergoedingen fors teruggebracht. De sorteerders zouden tot maandag de tijd hebben om een nieuw contract te ondertekenen met nieuwe arbeidsvoorwaarden. Dat is nu uitgesteld. De visafslag vindt de sorteerders eigenlijk te duur. De afslag heeft een sorteermachine gebouwd die een deel van het werk straks goedkoper gaat doen.

Zo'n 150 Urkers sorteren twee keer in de week in totaal 800 ton vis met de hand. Dat levert ze een basisinkomen op naast bijvoorbeeld een studie of eigen bedrijf. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel