Steun voor Vluchtelingenwerk laat op zich wachten

Almere 1 februari 2016
Vluchtelingenwerk in actie in Dronten
De oproep van Vluchtelingenwerk Midden-Nederland om meer tijd te krijgen voor de begeleiding van vluchtelingen met een verblijfsstatus kan rekenen op sympathie van de gemeenten Almere en Dronten. Al staan die niet te trappelen om direct geld over te maken.

Vluchtelingenwerk begeleidt asielzoekers bij onder meer het inschrijven bij een huisarts of het afsluiten van een contract bij een energieleverancier. In Almere en Dronten krijgen vluchtelingen nu één jaar ondersteuning. Vluchtelingenwerk wil dat uitbreiden tot twee jaar.

De Almeerse wethouder Froukje de Jonge zegt de oproep van Vluchtelingenwerk te begrijpen. Maar ze twijfelt of de organisatie de meest geschikte partij is om vluchtelingen ook na het eerste jaar te helpen. De wethouder wil voorkomen dat vluchtelingen voorgetrokken worden ten opzichte van andere Almeerders. Daarom zouden vluchtelingen terecht moeten kunnen bij instanties die ook andere Almeerders helpen.

Voordat Dronten met extra geld over de brug komt, wil de gemeente zeker weten dat er ook echt behoefte is aan hulp. Wethouder Peter van Bergen zegt die signalen namelijk nog niet te hebben ontvangen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer