Omgeving station Almere Centrum gaat op de schop

ALMERE • Ma 1 februari 2016 | 22:52 • Maandag 1 februari 2016 | 22:52
Het stationsgebied van Almere Centrum gaat op de schop. De gemeente gaat samen met onder meer NS, ProRail en adviseurs van het Rijk onderzoeken hoe het station en omgeving aantrekkelijker kan worden gemaakt voor treinreizigers, ondernemers en bezoekers van de stad.

Het onderzoek richt zich onder meer op het comfort tijdens het wachten, de vindbaarheid van de bussen, parkeergelegenheid voor fietsen en de aantrekkelijkheid van de begane grond van het station.

Almere had zich aangemeld bij een project van het Rijk, waarbij gemeentes hulp kunnen krijgen bij de inrichting van het stationsgebied. Na een succesvolle eerste reeks van drie kleinere projecten in Noord-Holland zijn nu Almere en Eindhoven aan de beurt.

Het station Almere Centrum is nog geen dertig jaar. De renovatie moet ervoor zorgen dat het station net zo modern is als het stadscentrum. Het is nog niet bekend wanneer de plannen klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel