Expert wil onderzoek naar zikavirus bij bosmug

LELYSTAD • Di 2 februari 2016 | 10:18 • Dinsdag 2 februari 2016 | 10:18
De Aziatische bosmug, die in Lelystad rondvliegt, kan wel degelijk ziektes verspreiden, mogelijk ook het zikavirus. Dat beweerde muggenexpert Bart Knols maandagavond in het tv-programma Jinek. Hij vindt dat er snel onderzoek moet komen of de mug het gevreesde virus uit Midden- en Zuid-Amerika kan verspreiden.

Knols zegt zich te baseren op drie wetenschappelijke studies die het afgelopen jaar zijn verschenen over de Aziatische bosmug. Het insect werd in 2013 ontdekt in Lelystad. De mug zit bij volkstuincomplexen, op de begraafplaats en in een nabijgelegen bosgebied.

Volgens Knols heeft Lelystad een groot probleem als de mug het zikavirus kan overdragen en moet er alles aan gedaan worden om het insect uit te roeien. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit liet eind vorig jaar al weten dat het bestrijden van de Aziatische bosmug in Lelystad langer gaat duren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel