Kamerlid wil weten of MC Groep winst maakt

FLEVOLAND • Do 4 februari 2016 | 0:12 • Donderdag 4 februari 2016 | 0:12
PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester wil van minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) en minister Schippers (Volksgezondheid) weten of de MC Groep winst maakt. Ze heeft de ministers vragen gesteld over de financiële situatie van de ziekenhuizen. Aanleiding is het niet terugbetalen van leningen aan de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland. In totaal gaat het om een bedrag van 4 miljoen euro.

De gemeente en provincie verstrekten de leningen in 2009. De MC Groep zou alleen terugbetalen als het financieel beter ging met het ziekenhuis. Bouwmeester wil weten of het mogelijk is om de eventuele winst van het ziekenhuis te blokkeren totdat de lening is terugbetaald.

Eerder stelde Bouwmeester in OFG al dat zorgondernemer Loek Winter als bestuurder van de MC Groep in Flevoland en van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam meer betaald krijgt dan de Balkenendenorm. Dat wat Winter meer verdient, moet volgens het Kamerlid met terugwerkende kracht terug naar de zorg.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel