Doelman Kenneth Vermeer 'opgehangen' in Arena

Almere 7 februari 2016
Ajax-fans hingen tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord een pop van de Almeerse doelman Kenneth Vermeer op aan een touw. De voormalig Ajax-keeper speelde zondagmiddag met zijn club Feyenoord tegen zijn oude club Ajax.

De overstap van Ajax naar Feyenoord wordt hem door een deel van het Amsterdamse publiek niet in dank afgenomen, want naast de strop hing er ook een spandoek met de tekst 'van godenzoon naar hoerenzoon'. De bijnaam van de spelers van Ajax is 'godenzonen'.

Vermeer werd bij het betreden van het veld ook nog eens uitgefloten. Op social media wordt schande gesproken van de pop aan de strop. Ajax won de wedstrijd met 2-1.

De KNVB noemt het ophangen van een pop die Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer moest voorstellen 'een verwerpelijke actie van een heel klein deel van de Ajax-aanhang'. Dat meldt de NOS. De voetbalbond weet ook nog niet of er actie wordt ondernomen. 'Het zou kunnen dat Ajax zelf deze mensen aanspreekt op hun gedrag', zegt de KNVB. Een woordvoerder van Ajax zegt niet bekend te zijn met het incident en wil vooralsnog niet reageren. De maker van de pop is inmiddels aangehouden melden verschillende media.© omroep flevolandsitemap | disclaimer