SP wil extra geld voor verkiezingsborden referendum Oekraïne

NOORDOOSTPOLDER • Ma 8 februari 2016 | 21:54 • Maandag 8 februari 2016 | 21:54
De SP in Noordoostpolder wil dat het gemeentebestuur verkiezingsborden neerzet voor het referendum over het samenwerkingsverdrag met Oekraïne. De SP vindt het belangrijk dat voor- en tegenstanders van het referendum posters op de borden kunnen plakken om inwoners van de gemeente te informeren.

Burgemeester Aucke van der Werff vindt verkiezingsborden niet meer van deze tijd. Het informeren van kiezers verloopt tegenwoordig via andere media, liet hij de SP tijdens het vragenhalfuurtje maandagavond weten.

Gemeenten krijgen minder geld voor het organiseren van het referendum dan bij normale verkiezingen. De burgemeester vindt het daarom niet verantwoord om 6000 euro uit te trekken voor het plaatsen van verkiezingsborden. Hij wil liever alle stemlokalen openstellen.

De SP heeft een motie aangekondigd om het gemeentebestuur toch te vragen om extra geld voor verkiezingsborden. Die wordt op de volgende gemeenteraadsvergadering behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel