Extra treinpersoneel op Flevolijn

FLEVOLAND • Vr 12 februari 2016 | 13:05 • Vrijdag 12 februari 2016 | 13:05
Vakbond FNV Spoor zegt erg blij te zijn met het besluit van staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu om 10 miljoen euro extra uit te trekken voor de veiligheid op het spoor. Volgens FNV Spoor is er eindelijk een concretisering van de afspraken die al een jaar geleden zijn gemaakt om agressie tegen NS-personeel terug te dringen.

In december voerden NS-medewerkers actie op station Almere Centrum nadat een aantal Veiligheid- en Servicemedewerkers gewond was geraakt door een aanval van een zwartrijder en zijn vrienden. Ook latere geweldincidenten op Almeerse treinstations waren aanleiding voor de vakbond om duidelijk te maken dat er snel iets verbeterd moet worden aan de veiligheid van NS-personeel.

Het duurt nog een jaar voordat de NS 200 man extra in kan zetten. In de tussentijd wordt voor de "lastige regionale lijnen" zoals de Flevolijn gekeken hoe de veiligheid vergroot kan worden door te schuiven met bestaand personeel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel