Grondprijs Oosterwold stijgt na taxatie

Almere 14 februari 2016
Toekomstige bouwers in Oosterwold in Almere gaan meer betalen voor de grond in het gebied. Na een nieuwe taxatie blijkt de bouwgrond meer waard te zijn. De gemeente wil nog niet zeggen hoe hoog de grondprijs wordt. Dat wordt de komende weken bekend.

Er is al langere tijd gesteggel over de grondprijs in Oosterwold. Die ligt nu op ongeveer dertig euro per vierkante meter. Dat is vooral bewoners van de naastgelegen villawijk Vogelhorst in Almere Hout een doorn in het oog. Kavels in hun wijk kosten 400 euro per vierkante meter. Daardoor worden er amper nog kavels verkocht in de wijk, menen zij.

In Oosterwold is de grond weliswaar goedkoper, maar de bewoners maken veel extra kosten. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de aanleg van riolering, straten en openbaar groen. Ook moet er archeologisch onderzoek worden gedaan. Daarnaast moeten de bewoners acht vierkante meter onbebouwd laten voor iedere vierkante meter die bebouwd wordt. In de praktijk betekent dit, dat voor een huis van 125 vierkante meter 1000 vierkante meter grond moet worden gekocht.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer