Syros kijkt uit naar de komst van vrouw en kinderen

Urk 14 februari 2016
Syros kijkt uit naar de komst van vrouw en kinderen
De Iraniër Syros Saïdi, die al bijna twee jaar bij Krijn de Jong en zijn vrouw op een zolderkamer op Urk logeert, kan zeer binnenkort zijn vrouw en twee zoons van tien en vijftien weer in de armen sluiten.

Saïdi kijkt uit naar het bijzondere moment dat zijn gezin aankomt op Schiphol. Het is ruim vijf jaar geleden dat hij zijn vrouw en kinderen heeft gezien.

Christen geworden
Krijn de Jong nam de Iraniër als illegaal in huis. De asielaanvraag van Saïdi was afgewezen en hij was in afwachting van een beslissing op zijn herhaald verzoek. De familie De Jong bood hem daarop een slaapplek aan, zodat Saïdi niet alleen was aangewezen op de zogeheten bed, bad en brood-opvang. De IND verleende Saïdi uiteindelijk toch een verblijfsvergunning omdat hij christen was geworden. Het was daardoor te gevaarlijk voor hem om te worden teruggestuurd naar Iran.

Volledig opgenomen
Inmiddels is Saïdi volledig in de Urker gemeenschap opgenomen. Hij werkt bij een visverwerkingsbedrijf en hij heeft onlangs een sociale huurwoning in het dorp gekregen. Bij het opknappen van zijn nieuwe huis krijgt hij hulp van dorpsgenoten. Het is de bedoeling de woning gereed te hebben voordat Saïdi over anderhalve week wordt herenigd met zijn vrouw en kinderen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer