Homerusmarkt loopt nog steeds niet goed

ALMERE • Zo 14 februari 2016 | 19:48 • Zondag 14 februari 2016 | 19:48
De Homerusmarkt in Almere Poort weet zo'n anderhalf jaar na de opening nog steeds niet veel klanten te trekken. Een groot deel van de overdekte markt staat leeg, waardoor het niet aantrekkelijk is om er inkopen te doen.

Een aantal van de winkeltjes is alleen op zaterdag open, omdat de eigenaren nog een andere baan hebben. Dit moeten ze blijven doen omdat de onderneming in de Homerusmarkt niet voldoende inkomsten oplevert. Toch heeft een deel van de ondernemers in de markthal er vertrouwen in dat het tij zal keren. Vooral de bouw van Tiny Houses op de bouwexpo naast de Homerusmarkt zal een positief effect hebben op het aantal mensen dat daar wil winkelen.

Ook hopen de ondernemers dat er op korte termijn een supermarkt in de buurt komt, waardoor de buurtbewoners niet meer al hun boodschappen ergens anders hoeven te doen. Het oprichten van een ondernemersvereniging voor meer slagkracht en het organiseren van kleine evenementen kunnen bijdragen aan meer klandizie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel