Opening sportzalen onzeker door lekkage zwembad

ALMERE • Wo 17 februari 2016 | 16:43 • Woensdag 17 februari 2016 | 16:43
De lekkage die anderhalve week geleden plaatsvond in het nieuwe zwembad van Almere Poort heeft flink wat waterschade veroorzaakt. Dat laat de gemeente weten. Door de schade is het onzeker of de sportzalen in het hetzelfde complex op tijd in gebruik kunnen worden genomen.

De waterschade is ontstaan doordat in het weekend van 6 en 7 februari een koppeling van een hoofdwaterleiding losschoot. Dat gebeurde op de 3e etage. Door het lek is veel water langs de wanden en door de plafonds naar beneden gestroomd. Ook in de installatieruimte op de begane grond is daardoor schade ontstaan.

Het complex is vier dagen voor de lekkages opgeleverd door de bouwer. De gemeente heeft een verzekeringsexpert ingeschakeld om de schade te beoordelen. De opening van het zwembad, halverwege maart, kan volgens de gemeente gewoon doorgaan. Of de sportzalen op tijd open kunnen is dus nog onduidelijk.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel