Deel vissorteerders stapt naar rechter

Urk 18 februari 2016
Deel vissorteerders stapt naar rechter
Deel vissorteerders stapt naar rechter
Een groep vissorteerders uit Urk sleept directeur Teun Visser van de plaatselijke visafslag voor de rechter. Dat meldt bestuurslid Teun de Boer namens de vissorteerders.

Elke maandag en vrijdag sorteren ongeveer 100 Urkers de vis. Een deel van hen is het niet eens met nieuwe regels van de directeur. Volgens De Boer betaalt hij veel minder voor het sorteren van zwartvis, zoals tong en tarbot. Bovendien zou de visafslag de vissorteerders willen onderbrengen in een stichting, waardoor de Urkers sociale verzekeringspremies moeten gaan betalen. Twee bestuursleden en rond de 20 vissorteerders zijn daarmee akkoord gegaan, drie bestuursleden en de resterende 80 sorteerders stappen naar de rechter.

Volgens De Boer probeert de directeur de kosten van een nieuwe grote vissorteermachine terug te verdienen door te korten op de sorteerders. De politiek op Urk praat donderdagavond over het conflict. De gemeenteraad wil dat het college van burgemeester en wethouders bemiddelt tussen de visafslag en de vissorteerders.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer