Boze Havenaren tevreden na verhelderend gesprek

Almere 18 februari 2016
Bewoners van de Goedewerf en de Wittewerf in Almere Haven zijn tevreden over het gesprek dat woensdagavond gevoerd is met de gemeente. In de bijeenkomst is een toelichting gegeven op de plannen om een nieuw fietspad aan te leggen in hun wijk.

De Havenaren zamelden handtekeningen in om de komst van het fietspad tegen te houden. Ze vinden het vreemd dat er een nieuw fietspad wordt aangelegd terwijl er al voldoende fietspaden in de wijk zouden zijn. De gemeente heeft op de bijeenkomst uitgelegd dat een nieuw fietspad past in de filosofie om alle aantrekkelijke plekken van Almere per fiets bereikbaar te maken. De Havenkom wordt als één van die plekken gezien.

De woordvoerder van de bewoners, Gert Jan Kosters, is blij dat het doel van het fietspad nu duidelijk is. "We weten nu waarom de gemeente dit wil. We hebben meteen met de gemeente naar twee alternatieve routes gekeken, die ook nog goedkoper zijn. Die worden nader bestudeerd." De gemeente heeft in het gesprek ook aangegeven dat de plannen voor het nieuwe fietspad nog in de initiatieffase zitten. Er is ook nog geen onderzoek gedaan naar het potentieel aantal gebruikers van het nieuw aan te leggen fietspad.

De gemeente Almere komt volgende week met een informerende brief aan de bewoners. Tot die tijd ondernemen de bewoners geen actie. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer