Plan voor 1.000 huurwoningen in Poort van tafel

ALMERE • Do 18 februari 2016 | 20:39 • Donderdag 18 februari 2016 | 20:39
Conceptontwikkelaar Guidance Profile heeft geen overeenstemming bereikt met de gemeente Almere over de bouw van 1.000 huurwoningen in Almere Poort. Volgens de ontwikkelaar vindt de gemeente de risico's van het project te groot.

Het plan is om een maximale huur van 594 euro huur per maand te vragen, met daar bovenop een SocialeWoon-bijdrage van 115 euro. Door het doen van klusjes in de buurt, zoals groenonderhoud, kunnen bewoners van de wijk korting krijgen op die bijdrage.

Wethouder Tjeerd Herrema laat in een reactie weten dat Almere verschillende soorten huizen in een wijk wil, dus niet alleen sociale huurwoningen. Bovendien vindt de wethouder het plan niet goed financieel onderbouwd. 

Woordvoerder Cees Buys van Guidance Profile zegt dat de financiering van de bouw volledig is afgedekt door een investeringsfonds. Ook bouwbedrijf BAM ziet volgens hem brood in de plannen. Hij hoopt het plan nu in een andere stad te verwezenlijken. Lelystad is één van de gemeenten waarmee hij in gesprek is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel