Tot 4 jaar cel geëist in zaak seksuele uitbuiting

Lelystad 19 februari 2016
De officier van justitie in Amsterdam heeft celstraffen tot vier jaar geëist tegen leden van een bende die verdacht worden van seksuele uitbuiting. Twee van hen komen uit Lelystad. Een man en een vrouw. De drie andere vrouwelijke verdachten komen uit Zwolle.

De man uit Lelystad wordt ervan verdacht twee vrouwen seksueel te hebben uitgebuit. Beide slachtoffers waren net 18 jaar. Uit telefoontaps van de politie blijkt dat zij gepaaid werden door een vrouwelijke verdachte die als 'lovergirl' te werk ging. De slachtoffers waren verliefd op haar. Ze werden vervolgens gedwongen in de prostitutie te werken.

Toen de 'lovergirl' op vakantie ging, namen de andere verdachten haar positie over en moesten de slachtoffers het geld dat zij 'verdienden' aan hen afstaan. Daarom zijn ook zij medeplichtig aan uitbuiting.

Tegen de 33-jarige man uit Lelystad én de 22-jarige 'lovergirl' uit Zwolle werden de zwaarste straffen geëist, beiden 4 jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tegen de andere verdachte uit Lelystad werd een half jaar cel geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De rechtbank heeft in totaal zes zittingsdagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak. De uitspraak is op 22 maart.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer