Oplossing conflict vissorteerders en veiling nog ver weg

URK • Di 23 februari 2016 | 19:28 • Dinsdag 23 februari 2016 | 19:28
Er lijkt voorlopig geen oplossing in zicht in het arbeidsconflict tussen de vissorteerders en de visveiling op Urk. Dat valt af te leiden uit een verklaring die bestuur en directie van de visveiling deze week publiceerden in de krant Het Urkerland. Het rommelt al jaren tussen de veiling en de zelfstandige sorteerders.

De belangrijkste oorzaken voor het conflict zijn de komst van een vissorteermachine die veel handwerk overneemt en de ongunstige voorwaarden voor de mensen die de machine gaan bedienen. De veilingdirectie zegt het te betreuren, dat er geen samenwerking mogelijk blijkt te zijn met de sorteerders. Hun opstelling zorgt eerder voor een verdere verwijdering tussen de partijen, aldus de visveiling.

De gemeenteraad van Urk heeft het college van burgemeester en wethouders vorige week opgeroepen te bekijken of zij kunnen bemiddelen in het conflict.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel