'Gemeente moet kunnen profiteren van Airport'

DRONTEN • Wo 24 februari 2016 | 21:13 • Woensdag 24 februari 2016 | 21:13
Dronten moet kunnen profiteren van de uitbreiding van Lelystad Airport en er niet alleen maar de nadelen van ondervinden. De lokale CDA-fractie roept het college van burgemeester en wethouders op daar moeite voor te doen en actief te handelen.

Op dit moment vinden er gesprekken plaats over de verplaatsing van bestaande bedrijven en de komst van nieuwe. De gemeenten Lelystad en Noordoostpolder zitten hierover al met het vliegveld aan tafel. Volgens het CDA moet Dronten daarom nu snel handelen om te voorkomen dat de boot wordt gemist. Zo zouden het RDW-circuit en de ANWB Drivers Academy bij het vliegveld naar Dronten kunnen komen. Beide organisaties staan op de nominatie om verplicht verplaatst te worden. Ook moet gedacht worden aan andere bedrijven die kunnen profiteren, zoals cateringbedrijven.

De Dronter gemeenteraad besloot onlangs bij de arbeidsregio Flevoland te willen horen en het CDA vindt dat daar ook wat tegenover moet staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel