Iraniër na vijf jaar herenigd met vrouw en kinderen

Urk 25 februari 2016
De Iraniër Syros Saïdi uit Urk is donderdagochtend na vijf jaar herenigd met zijn vrouw en twee zonen. Zij kwamen aan op Schiphol na een vliegreis uit Iran.

Het gezin kon worden herenigd nadat Saïdi vorig jaar een verblijfsvergunning kreeg. Vervolgens ging zijn inburgering vlot: Saïdi kreeg al snel werk bij een zalmverwerkingsbedrijf en betrok een sociale huurwoning op Urk. In het huis gaat de Urker met zijn vrouw en zonen van tien en vijftien wonen. Het huis is volledig ingericht dankzij de hulp van de Urkse gemeenschap..

Voordat Saïdi een eigen woonplek had, woonde hij als illegaal twee jaar in huis bij de Urker Krijn de Jong. Die zag het als zijn taak als christen om de vluchteling op te vangen. De asielaanvraag van Saïdi was namelijk afgewezen en hij was in afwachting van een beslissing op zijn herhaald verzoek. Uiteindelijk kreeg Saïdi toch een verblijfsvergunning, omdat hij christen was geworden. Deze geloofsovertuiging is gevaarlijk in Iran, waardoor Saïdi terugsturen naar dit land een risico zou zijn.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer