Moslimjongeren boos op burgemeesters

ALMERE • Do 25 februari 2016 | 20:18 • Donderdag 25 februari 2016 | 20:18
De organisatie Moslimjongeren Almere is boos op de Flevolandse burgemeesters. Aanleiding is de brief die de Almeerse burgemeester Franc Weerwind schreef aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Daarin vraagt Weerwind namens de zes burgemeesters om een lijst van omstreden moslimpredikers. Met zo'n lijst van het ministerie kunnen burgemeesters actie ondernemen als zij in de provincie komen spreken.

De Moslimjongeren Almere vinden het verzoek aan de minister een kwalijke zaak. De lijst van ongewenste sprekers kan dienen als instrument voor het inperken van de vrijheid van meningsuiting. Weerwind wilde een conferentie op 31 januari in Almere waar gesproken werd over het salafisme, verbieden, maar dat bleek juridisch niet haalbaar.

In tegenstelling tot waar voor werd gevreesd, riepen de predikers daar op tot verzoening. Voor de Almeerse Moslimjongeren het bewijs dat censuur ongewenst is. De jongeren willen juist discussie over de verscheidenheid aan mensen en levensovertuigingen.

Burgemeester Weerwind laat in een reactie weten dat de mening van de Moslimjongeren Almere niets verandert aan zijn opvatting dat er wel degelijk zo'n lijst moet komen. Binnenkort staat er weer een gesprek op de agenda tussen de twee partijen en daarin zal de lijst volgens Weerwind ook besproken worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel