Vissers blij met regels tegen keien

URK • Di 1 maart 2016 | 20:53 • Dinsdag 1 maart 2016 | 20:53
De Urker vissers zijn blij met nieuwe regels van het kabinet, waardoor Greenpeace voortaan niet meer zomaar keien in de Noordzee kan storten.

Minister Schultz van Haegen past de regels aan, waardoor een vergunning nodig is om objecten in zee te gooien. Vorig jaar en in 2011 stortte Greenpeace keien op de Klaverbank om overbevissing aan de kaak te stellen. Honderden vissers deden aangifte tegen de milieuorganisatie. Ze vonden dat ze gevaar liepen door de actie. Het OM ging niet tot vervolging over en de vissers verloren ook een kort geding over deze zaak.

Anja Keuter, die het verzet tegen Greenpeace leiddde, noemt de maatregelen een beetje laat maar alsnog een kleine overwinning voor de visserijsector. Greenpeace laat in een schriftelijke reactie weten de kabinetsmaatregelen opmerkelijk te vinden. De organisatie hoopt op evenveel daadkracht bij de aanleg van natuurreservaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel