AAP wil laatste slingeraap in gesloten dierentuin helpen

ALMERE • Do 3 maart 2016 | 16:58 • Donderdag 3 maart 2016 | 16:58
De stichting AAP in Almere heeft haar hulp aangeboden na de ontdekking van een slingeraap in een hok in een gesloten dierentuin in Wassenaar. Het dier werd onlangs aangetroffen toen de makers van Stuk TV voor hun Youtube-kanaal het verlaten gewaande dierenpark verkenden.

De dierentuin ging in de jaren tachtig failliet. De eigenaren zijn de dieren nadien blijven verzorgen. AAP zegt eerder naar de situatie in het park gekeken te hebben. Op dat moment leefden er nog twee apen, die sociaal gehuisvest waren en goed werden verzorgd. Vermoedelijk is de nu aangetroffen slingeraap het laatst overlevende dier. AAP is bereid om dit dier eventueel op te vangen.

AAP heeft de eigenaren donderdag benaderd, maar die waren volgens de stichting niet bereid om iets te zeggen. AAP heeft ook contact gehad met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De NVWA zegt op zeer korte termijn de situatie van de slingeraap te zullen inspecteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel