Gemeente geeft minder uit aan wegen dan gepland

NOORDOOSTPOLDER • Za 5 maart 2016 | 10:04 • Zaterdag 5 maart 2016 | 10:04
De gemeente Noordoostpolder heeft vorig jaar bijna 350.000 euro minder aan wegenonderhoud uitgegeven dan was gepland. Volgens de gemeente komt dit onder meer doordat er vrijwel geen vorstschade is opgetreden. Hiervoor was 200.000 euro gereserveerd. Verder is gepland groot onderhoud aan twee wegen niet doorgegaan. Door het overlijden van de verantwoordelijk ambtenaar is in de laatste maanden van vorig jaar ook minder nieuw werk ingepland dan gebruikelijk.

De gemeente gaat dit jaar onder meer de Blankenhammerweg, het Friese Pad, de Ketelmeerweg en de Weg van Ongenade van nieuw asfalt voorzien. Verder zullen op veel plekken in Emmeloord voetpaden en fietspaden worden aangepakt. De afgelopen jaren is dat onderhoud uitgesteld, omdat in veel wijken eerst glasvezel moest worden aangelegd.

Noordoostpolder geeft de komende jaren aan het onderhoud van wegen, fiets- en voetpaden gemiddeld zo'n 2 miljoen euro uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel