'Onverantwoorde eisen aan Dutch Match Cup'

LELYSTAD • Do 10 maart 2016 | 11:28 • Donderdag 10 maart 2016 | 11:28
De Dutch Match Cup gaat dit jaar niet door, omdat de nieuwe organisatie onverantwoord hoge financiële eisen stelde om de zeilrace bij Lelystad te laten plaatsvinden. Dat zegt een woordvoerder van het Batavia Sailing Center, dat de Lelystadse race in juni zou voorbereiden. Woensdag maakte de gemeente bekend dat het evenement niet doorgaat.

De Dutch Match Cup zou deel uitmaken van de World Match Racing Tour. Die kreeg vorig jaar zomer een nieuwe eigenaar. Volgens het Batavia Sailing Center verlangde de nieuwe eigenaar een kwart miljoen aan prijzengeld. Ook zou de Lelystadse organisatie de zes boten moeten huren en het transport moeten betalen. Het Batavia Sailing Center zegt dat dit het evenement veel te duur zou maken en heeft daarom afgezegd.

Batavia Sailing Center zal de bijdrage van 100.000 euro van de gemeente volledig terugbetalen. Het geld is nog niet uitgegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel