SV Batavia en wethouder in gesprek over kunstgrasveld

LELYSTAD • Vr 11 maart 2016 | 17:08 • Vrijdag 11 maart 2016 | 17:08
De voorzitter van voetbalclub SV Batavia '90 in Lelystad en wethouder John van den Heuvel gaan eind deze maand in gesprek over een kunstgrasveld. Aanleiding is een brandbrief die de voorzitter onlangs naar de wethouder heeft gestuurd. Daarin nodigt hij de wethouder uit om te praten over een kunstgrasveld op het terrein dat hard nodig is.

Dat is volgens de voorzitter nodig, omdat er nu sprake is van een 'manege' op het trainingsveld. De slechte condities van het veld zorgen er bijvoorbeeld voor dat spelers kampen met blessures en dat trainingen en wedstrijden afgezegd moeten worden. Als gevolg daarvan loopt de voetbalclub belangrijke inkomsten mis, zoals kantine-opbrengsten.

SV Batavia '90 heeft vier voetbalvelden. De wens is om op tenminste 1 veld kunstgras aan te leggen. Het veld kost zo'n 300.000 euro. De club wil zelf een ton bijdragen en hoopt dat de gemeente de rest wil financieren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel