"Criminaliteit op laagste niveau in tien jaar"

Almere 14 maart 2016
Minder criminaliteit in Almere
De criminaliteit in Almere is vorig jaar met veertien procent gedaald en bevindt zich daarmee op het laagste niveau van de afgelopen tien jaar. Dat meldt de gemeente. Volgens de gemeente is de daling in Almere sterker dan in de rest van de politieregio Midden-Nederland. Gemiddeld nam de criminaliteit hier met vijf procent af.

Minder inbraken
De terugloop van de criminaliteit in Almere komt vooral door de afname van het aantal woninginbraken. Dat lag bijna een kwart lager. Volgens de gemeente is de daling deels te danken aan de betrokkenheid van burgers. Almere wil dan ook blijven investeren in projecten als Waaks, Burgernet, WhatsAppgroepen en buurtpreventieteams.

Meer overvallen
Ook zijn er vorig jaar minder geweldsmisdrijven zoals straatroven geregistreerd. Wel nam volgens de gemeente het aantal overvallen in Almere toe, van 16 in 2014 naar 18 vorig jaar. Het aantal meldingen van drugs- en drankoverlast steeg ook licht. Het aantal meldingen van verwarde personen is vorig jaar toegenomen met twaalf procent vergeleken met 2014.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer