Wethouder: "IJmeerlijn weer op politieke agenda"

ALMERE • Di 15 maart 2016 | 11:47 • Dinsdag 15 maart 2016 | 11:47
De IJmeerlijn tussen Amsterdam en Almere moet zo snel mogelijk weer op de politieke agenda in Den Haag komen. Dat zegt de Almeerse wethouder Tjeerd Herrema in een interview met Cobouw. Als Den Haag niet met financiële middelen over de brug wil komen dan wil de wethouder proberen de verbinding op een alternatieve manier voor elkaar te krijgen.

"Als ik moet wachten op Den Haag, ben ik twintig jaar verder", zegt Herrema tegen Cobouw. Een snelle komst van de IJmeerlijn is volgens hem van groot belang voor Almere en Amsterdam. "Nu zijn we afhankelijk van één lijntje. Als er iets is, heb je direct een probleem."

Over een nieuwe verbinding tussen Almere en de hoofdstad wordt al jaren gesproken. In 2013 besloot het ministerie om het besluit over de IJmeerlijn op de lange baan te schuiven. De mogelijkheid komt pas op tafel als er in Almere zo'n 25.000 woningen zijn bijgebouwd. Dat is waarschijnlijk in 2025 het geval.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel