Zaak tegen witwassend echtpaar opnieuw vertraagd

ZEEWOLDE • Wo 16 maart 2016 | 18:54 • Woensdag 16 maart 2016 | 18:54
Er zit nog weinig schot in de rechtszaak tegen een voormalig echtpaar uit Zeewolde, dat wordt verdacht van grootschalige witwaspraktijken. Het Openbaar Ministerie heeft in het onderzoek beslag gelegd op kunst, dure horloges en luxe auto's, voor een bedrag van een miljoen euro.

Het onderzoek in de witwaspraktijk begon eind 2013. Een jaar later werden drie verdachten aangehouden, het echtpaar en een man. In oktober 2015 besliste de rechtbank dat er nog tientallen getuigen moeten worden gehoord, onder wie eigenaren van juwelierszaken.

Dat onderzoek is nog niet afgerond, omdat een deel van de getuigen in het buitenland verblijft. Het zal volgens de officier van justitie nog wel even duren voor bekend is wanneer ze gehoord kunnen worden. De man van het voormalige echtpaar woont inmiddels in Dubai. Zijn advocaat vroeg de rechtbank het beslag op de dure horloges op te heffen. Het bedrijf van de man zou anders ten onder gaan. De rechtbank beslist daar op 13 april over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel