Eis van 7 jaar voor beschieten auto in Oostzeestraat

LELYSTAD • Wo 16 maart 2016 | 19:46 • Woensdag 16 maart 2016 | 19:46
Voor poging tot moord is tegen een man uit Almere zeven jaar cel geëist. Hij heeft op sinterklaasavond in de Oostzeestraat in Lelystad een man 6 keer beschoten. De verdachte bekende tijdens de zitting de schoten gelost te hebben, maar over de omstandigheden lopen de verhalen uiteen.

Discussie rijgedrag
Kort voor de schietpartij zouden de twee een discussie hebben gehad over het rijgedrag van de verdachte. Volgens het slachtoffer keerde de man niet veel later terug en met één hand in zijn zak. Omdat hij daar geen goed gevoel bij had, is hij in zijn auto gaan zitten. Kort daarop begon de verdachte met een pistool te schieten. Het slachtoffer bleef ongedeerd.

Noodweer
Volgens de verdachte handelde hij uit noodweer. De Almeerder zou namelijk hebben gezien dat het slachtoffer een pistool uit het dashboardkastje van zijn auto pakte en op hem richtte. "Ik heb op de motorkap gericht, zodat ik weg kon rennen. Hij wou me doodrijden", stelde hij.

Voorbedachte rade
Volgens de officier van justitie klopt dat verhaal niet en schoot de Almeerder met voorbedachte rade. De officier neemt het de verdachte extra kwalijk dat de vriendin en de 7-jarige zoon van het slachtoffer getuige waren van de schietpartij. De rechtbank doet op 30 maart uitspraak.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel