Feestelijke afronding renovatie oudste woningen

DRONTEN • Wo 16 maart 2016 | 20:44 • Woensdag 16 maart 2016 | 20:44
De oudste woningen van Dronten zien er na een jaar van renovatiewerkzaamheden weer uit als nieuw. De Chaletwoningen achter het centrum zijn straat voor straat helemaal opgeknapt. Minister Blok van Wonen en Rijksdienst kwam speciaal naar de wijk om de 137 gerenoveerde huizen te bekijken.

Oost Flevoland Woondiensten, eigenaar van de huurwoningen, trok voor de renovatie per huis zo'n 70.000 euro uit. Hiervan is de volledige gevel vervangen, is het dak vernieuwd en kregen de woningen nieuw sanitair en een nieuwe keuken.

Bijzonder aan de renovatie is dat deze is uitgevoerd volgens het bestaande ontwerp uit 1959. De stenen hebben weer de originele gelige kleur, de betimmering van de gevel is ouderwets blauw en ook de kozijnen zien er weer uit als destijds. Tien woningen aan de Lijzijde hebben zelfs de status van Gemeentelijke Monument gekregen wat betekent dat in de toekomst niets aan de gevel veranderd mag worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel